Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@11:18:44 GMT

روایت دیو و فرشته در جنگ‌ها

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۱۲۷۸۶

روایت دیو و فرشته در جنگ‌ها

پژوهشگر مدرسه مطالعات صلح و حل مناقشه دانشگاه جورج میسون با اشاره به چهار ارزش اساسی یعنی امنیت، جایگاه انسانی، توزیع عادلانه ثروت و آزادی می‌گوید در مناقشات یک قهرمان و یک قربانی به وجود می‌آید.

کمیته روانشناسی سیاسی انجمن علوم سیاسی ایران با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی نشستی با عنوان «صلح ملال‌آور است عدالت نه! روانشناسی روایت مناقشه» با سخنرانی «دکتر سالن سیمونز» استاد و پژوهشگر مدرسه مطالعات صلح و حل مناقشه دانشگاه جورج میسون برگزار کرد که در ادامه متن این سخنرانی آمده است؛

پرسش و پاسخ‌هایی برای ریشه‌یابی مناقشات

دکتر سالن سیمونز به برنامه‌ها و نشست‌های برگزار شده در دانشگاه‌ها و مکان‌های دیگر در مورد موضوع مناقشه اشاره می‌کند و معتقد است که در این برنامه‌ها امری که رواج پیدا کرده این است که به جای این‌که به ریشه‌های مناقشه پرداخته شود بیشتر به این مساله توجه می‌کنند که در مناقشه‌ها چند نفر کشته شده‌اند و آمار و ارقام چه بوده‌ اما من الگویی معرفی می‌کنم که می‌تواند ریشه‌های اصلی مناقشه را نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد مدرسه مطالعات صلح و حل مناقشه دانشگاه جورج میسون می‌افزاید: روایت می‌تواند ریشه‌های مناقشه را نشان دهد. این الگو چنین است که از داستان یا روایت می‌توانیم برای توضیح مناقشه‌های سیاسی استفاده کنیم؛ یعنی همان‌گونه که در داستان‌ها انسان‌های خوب و بد داریم در مناقشه‌ها هم  با انسان بد و انسان خوب مواجه هستیم یعنی شخصیت مثبت و شخصیت منفی.

سالن سیمونز: روایت می‌تواند ریشه‌های مناقشه را نشان دهد. این الگو چنین است که از داستان یا روایت می‌توانیم برای توضیح مناقشه‌های سیاسی استفاده کنیم

وی عنوان می‌کند که الگویی که در داستان وجود دارد می‌تواند ما را در توضیح و حل مناقشه‌ها هم کمک کند. ما در یک داستان شخصیت مثبت و منفی را شناسایی کنیم و بعد این سوال را مطرح کنیم که آیا شخصیت منفی قصد دارد برای شخصیت مثبت یا قهرمان مشکلی ایجاد کند؟ در اینجا اگر جواب نه باشد سوال بعدی را مطرح می‌کنیم و می‌پرسیم که آیا منافع شخصیت منفی در این است که شخصیت مثبت را نادیده بگیرد؟ اگر باز جواب نه باشد سوال بعدی را مطرح می‌کنیم که آیا پایان این مناقشه خوشحال‌کننده است؟ اگر جواب بله باشد ما با ژانر کمدی مواجه هستیم و اگر جواب نه باشد ما با ژانر تراژیک مواجهیم.

دکتر سالن سیمونز به مطرح شدن سوال‌های دیگری در داستان اشاره می‌کند و می‌گوید که در داستان باز ما می‌توانیم این سوال را مطرح کنیم که آیا شخصیت منفی می‌خواهد به شخصیت مثبت آسیب برساند؟ اگر جواب بله باشد می‌توانیم از خودمان سوال کنیم که آیا شخصیت منفی می‌تواند متقاعد شود که به حل مشکل قهرمان کمک کند؟ اگر جواب نه باشد سوال بعدی را مطرح می‌کنیم که در نهایت ما به وضعیت شخصیت منفی اهمیت می‌دهیم؟ اگر جواب نه باشد باز این سوال مطرح می‌شود که آیا پایان داستان خوشحال‌کننده است؟ که اگر جواب بله باشد وضعیت رمانتیک و اگر جواب نه باشد وضعیت هجوگونه داریم.

می‌توانیم مناقشه‌ها را بر اساس روایت داستان‌ها تحلیل کنیم

استاد مدرسه مطالعات صلح و حل مناقشه دانشگاه جورج میسون به تحلیل مناقشه‌ها بر اساس روایت داستان‌ها اشاره می‌کند و معتقد است که ما می‌توانیم مانند روایتی که از داستان‌ها برشمردم، مناقشه‌ها را ببینیم و بر همین اساس آن را تحلیل کنیم. برای نمونه در جنگ روسیه و اوکراین اگر بخواهیم همین الگو را مدنظر قرار دهیم این‌گونه است که می‌توانیم هم روایت روس‌ها از اوکراینی‌ها را که در امنیت روسیه اختلال ایجاد می‌کنند، ببینیم و هم روایت‌ها اوکراینی‌ها از روس‌ها که به عنوان مثال روس‌ها شخصیت منفی هستند و اوکراینی‌ها شخصیت مثبت مناقشه و حتی می‌توانیم از این الگو برای تحلیل روابط ایران و آمریکا استفاده کنیم.

در مناقشه‌ها فرشته و دیوسازی می‌شود

دکتر سالن سیمونز به این موضوع اشاره می‌کند که ما در داستان‌ها و ادبیات و سینما شخصیت‌هایی داریم که به آنها شخصیت‌های سفید و سیاه می‌گوییم؛ یعنی هنگامی که مناقشه‌ای به وجود می‌آید ما انسان‌هایی که در طیف میانه قرار داشته باشند، نداریم بلکه یک تقسیم میان انسان‌های خوب و انسان‌های بد داریم و فرشته و دیوسازی صورت می‌گیرد  
پژوهشگر مدرسه مطالعات صلح: هنگامی که مناقشه‌ای به وجود می‌آید ما انسان‌هایی که در طیف میانه قرار داشته باشند نداریم بلکه یک تقسیم میان انسان‌های خوب و انسان‌های بد داریم و فرشته و دیوسازی صورت می‌گیرد

نظریه روایت ریشه‌ای، با طبقه، وضعیت اجتماعی و گروه‌ها سروکار دارد

وی که خودش نظریه‌پرداز نظریه «روایت ریشه‌ای» است، می‌گوید که برای توسعه این نظریه از دیدگاه ماکس وبر استفاده کرده است. ماکس وبر معتقد بود که در بحث قدرت اجتماعی از سه حوزه طبقه، وضعیت اجتماعی و گروه صحبت می‌کنیم. در وضعیت اجتماعی، نژاد، جنسیت و گرایش‌های جنسی داریم. در طبقه با بازار سرمایه، مصرف و کار مواجه هستیم و در حوزه گروه، نظام‌های سیاسی و ارتش‌ها داریم.

چهار ارزش اساسی انسان‌ها: امنیت، جایگاه انسانی، توزیع عادلانه ثروت و آزادی

استاد مدرسه مطالعات صلح و حل مناقشه دانشگاه جورج میسون به چهار ارزش اساسی انسان ها اشاره می‌کند و می‌گوید: این ارزش‌ها امنیت، شان و جایگاه انسانی، توزیع عادلانه ثروت و آزادی هستند.

وی در ادامه به این مساله اشاره می‌کند که چطور در آمریکا از این چهار ارزش برای روایت‌سازی استفاده می‌شود و مثالی را مطرح می‌کند که جورج بوش در ۱۱ سپتامبر این‌گونه استفاده کرد و مدعی شد ما در این مساله یک قهرمان و یک انسان بد داریم. اینجا قهرمان رئیس‌جمهوری آمریکا است که جلو انسان‌های بد ایستاده، انسان‌هایی که امنیت را به خطر انداخته‌اند و ما می‌خواهیم از این ارزش امنیت دفاع کنیم.

وی مثالی دیگر در مورد یکی از شاهان انگلستان می‌آورد که چطور با استبداد خودش حاکمیت قانون را به خطر می‌اندازد.   

دکتر سالن سیمونز در ادامه در مورد آقازاده‌هایی که از ثروت جامعه استفاده می‌کنند و مانع از این می‌شوند که ثروت به شکل عادلانه‌ای توزیع شود، صحبت می‌کند و می‌گوید که در آمریکا شرکت‌هایی هستند که همین کار را انجام می‌دهند و به ارزش عدالت دست‌اندازی می‌کنند.

استاد مدرسه مطالعات صلح و حل مناقشه دانشگاه جورج میسون در مورد وضعیت اجتماعی افراد توضیح می‌دهد که گروه‌هایی مانند زنان، اقلیت‌ها و ... از طرف دولت‌ها مورد تهاجم قرار می‌گیرند و در اینجا مفهوم برابری اجتماعی زیر سوال می‌رود.

قربانیان مناقشه‌ها چه کسانی هستند؟

دکتر سالن سیمونز معتقد است که بر اساس چهار ارزشی که به آن اشاره کرد، یک قهرمان و یک قربانی به وجود می‌آید.

وی در پایان سخنرانی تصریح می‌دارد: در بحث امنیتی همچون ۱۱ سپتامبر قربانیان شهروندان بی‌گناهی بودند که مورد هجوم قرار گرفتند. در انگلستان قربانیان از طرف حاکم مستبد مورد ظلم قرار گرفته می‌شدند. در آنجایی که توزیع عادلانه ثروت اتفاق نمی‌افتد قربانیان مردمی هستند که برابری آن‌ها به چالش کشیده می‌شود و در نهایت در خصوص وضعیت اجتماعی هم باز قربانیان یا زنان یا اقلیت‌ها هستند.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اوکراین توزیع عادلانه ثروت اگر جواب نه وضعیت اجتماعی وجود می آید کنیم که آیا شخصیت مثبت شخصیت منفی داستان ها چهار ارزش مناقشه ها انسان ها بد داریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۲۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار


به گزارش تابناک به نقل از مهر، امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ مراسم تجلیل از بانوان فعال عرصه کار و تولید در هفته کار و کارگر انجام شد. زنان نخستین تربیت کننده جامعه به شمار می‌روند و در دولت سیزدهم برای اولین بار کمیته زنان و خانواده ستاد هفته کار و کارگر تشکیل شده که امسال سومین سال فعالیت این کمیته محسوب می‌شود.

سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم گفت: فعالیت کارآفرینان که به حوزه اشتغال اهتمام ویژه دارند جای بسی خرسندی دارد. کار، تولید اساساً عزت و اقتدار انسان است و بستر بالندگی انسان را فراهم می‌کند.

وی افزود: حضور گسترده بانوان در مجموعه کارگری از دیگر موفق‌های دیگری است. دنیا می‌داند در فرهنگ و تمدن اسلامی، زنان از جایگاه والایی برخوردارند. بر اساس آیه ۱۳ سوره حجرات تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. خداوند می‌فرماید، ما انسان‌ها را از جنس مرد و زن خلق کردیم و برای شناخت. اما گرامی‌ترین انسان با تقواترین است و یکی از جلوه‌های تقوا، کوشش و تلاش و توسعه اشتغال است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: حضور بانوان در عرصه‌های مختلف بوده که بر اساس آمار از ۱۶ میلیون بیمه شده تأمین اجتماعی در بخش کارگری، بیش از ۳ میلیون نفر بانوان کارگر هستند. همچنین سرآمدترین اساتید دانشگاه، پرستار و معلم از جامعه زنان بوده که جای تقدیر دارد.

مرتضوی با اشاره به شعار سال ادامه داد: جهش تولید با مشارکت و همراهی مردم مساله امسال است. اساساً در حوزه اقتصاد اسلامی و بر اساس اصول ۴۳ و ۴۴ اقتصاد ایران به ۳ دسته دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیم شده است. اقتصاد مدیون دست‌های توانمند نیروی انسانی است. بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب بیش از ۸۰ درصد اقتصاد باید دست بخش خصوصی باشد.

وی اضافه کرد: جهش تولید یعنی حرکت خارق‌العاده که نیاز به کوشش دارد. ما به عنوان کارگزار نظام باید تلاش کنیم برای فعالیت بخش خصوصی بسترسازی کنیم و موانع تولید رفع شود. اگر می‌خواهیم فرمان رهبری جامه عمل بپوشد باید از دولت شروع شود و ما آمادگی داریم دستان کارگران و کارفرمایان را به گرمی فشاریم.

وزیر کار در پایان عنوان کرد: جهش تولید با مشارکت مردم است اگر تولید با همراهی مردم باشد بسیاری از مفاسد پاک می‌شود زیرا سرمایه برای بخش خصوصی بوده که افراد با انگیزه بیشتر فعالیت خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • بهترین فیلم های وسترن با بازی «لی ون کلیف»؛ از Beyond the Law تا The Grand Duel
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • سریال حشاشین در تلویزیون‌های اینترنتی ایران ممنوع شد؟
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • (ویدئو) روایت جالب فریدون زندی از مشکل داشتن علی پروین با او
  • شایعه جنجالی درباره دستمزد شهاب حسینی در سریال گناه فرشته
  • رکوردار بالاترین پرواز با بالگرد در جهان به روایت آسمان غرب
  • ۱۰ فیلم جنگی پادآرمانشهری جذاب و پرتنش که باید ببینید
  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی